Larm och varningssystem

Det finns möjlighet för alla som bor i vår samfällighet att vara ansluten till vårt gemensamma larm- och varningssystem, Coyards. Här vi kan varna och uppmärksamma övriga boende i samband med brott, brand, hot och i andra mer akuta frågor.

Coyards läggs in som en app i din mobiltelefon.I systemet finns ingen begränsning hur många som kan vara med. Därför är det fullt möjligt att ansluta flera personer/ flera mobilnummer i varje hushåll, unga som vuxna. Samfälligheten har en egen grupp i Coyards med namnet ”Jordväpplingen”. Meddelanden som skickas här når alla anslutna i området. För att kunna använda sig av tjänsten måste man först installera appen Coyards och sedan göra en förfrågan om medlemskap. Gör så här:

1. Läs om appen på https://coyards.se
2. Hämta appen (konstadsfritt) i Appstore eller på Google play.
3. Sök efter gruppen ”Jordväpplingen” under menyn för grupper.
4. Skicka en medlemsförfrågan i appen. Uppge där ditt namn, skriv även in din adress så att man kan se varifrån ditt meddelande kommer.
5. Tillåt appen att göra s k push-notiser. (För t. ex. iPhone: gå in i ”Inställningar”, sök ”Notiser”, välj ”Coyards”, aktivera ”Tillåt notiser.)

Anders Hellqvist är föreningens administratör för gruppen. Det går bra att skicka medlemsförfrågan direkt till Anders på mobil nr 0708-25 04 20 eller mailadress jungfruskar@gmail.com